Специализирани структури от общо шест държави, сред които и България, под ръководството

...
Специализирани структури от общо шест държави, сред които и България, под ръководството
Коментари Харесай

Френски медии: Криминалният сайт coco.gg е български

Специализирани структури от общо шест държави, сред които и България, под управлението на френските служби, са блокирали портала coco.gg. Това се споделя в обстойно собщение на Министерство на вътрешните работи за акцията, извършена редом у нас, Франция, само че също в Германия, Литва, Холандия и Унгария.

Уебсайтът, именуван от френските медии " бърлога на хищници ", е блокиран на 25 юни. Според описание на специалисти пред Клуб Z, всъщност той е представлявал анонимен чат, който разрешава на потребителите да споделят изцяло анонимно.

Създаден през 2003 година, той е без никаква модерация и следене. През годините става прочут като канал за връзка на хомосексуални хора, което води до серия офанзиви във Франция - хомофобски групи го употребяват, с цел да примамят гей мъже. През уеб страницата е популяризирана и детска порнография, настояват от години френски публицисти и тамошните управляващи.

До 2023 година уеб сайтът се държи от френска компания, а през 2023 година става благосъстоятелност на българска компания - която реалокира сървърите на остров Гърнзи, територия на английската корона, която не е част от Англия и работи като офшорна зона. Това гласи следствие на френския медиен конгломерат BFMTV.

" Според събраната от проверяващите информация той бил употребен за информационен канал сред проведени групи при осъществяването на необятен набор от закононарушения - детска порнография, сводничество, проституция, търговия с опиати, пране на пари, незаконен скрит план, набези и даже убийства ", оповестяват през днешния ден от ГДБОП.

Смята се, че има над 480 жертви на незаконна активност, реализирана от консуматори на уеб страницата, заведени са над 23 000 правосъдни производства за разлини действия.

Ето и истинското известие от българското Министерство на вътрешните работи:

ГДБОП се включи в интернационално следствие, ръководено от френските управляващи

При интервенцията е блокиран уебсайт, считан за информационен канал на проведени незаконни групи

Международната интервенция с присъединяване на български специалисти е осъществена от управляващите във Франция със съдействието на профилирани структури от Германия, Литва, Холандия и Унгария. У нас дейностите са осъществени взаимно от екипи на дирекция „ Киберпрестъпност " при Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и на Следствения отдел на Софийската градска прокуратура.

Разследването против платформата coco.gg почнало през декември 2023 година, откакто било открито, че от 1 януари 2021 година до 7 май 2024 година са формирани над 23 000 правосъдни производства, свързани с нея. Уебсайтът, именуван от френските медии „ бърлога на хищници ", е блокиран на 25 юни. Според събраната от проверяващите информация той бил употребен за информационен канал сред проведени групи при осъществяването на необятен набор от закононарушения - детска порнография, сводничество, проституция, търговия с опиати, пране на пари, незаконен скрит план, набези и даже убийства. Смята се, че има над 480 жертви на незаконна активност, реализирана от консуматори на уеб страницата.

Работата на интернационалния екип по случая продължава.

Съдебното следствие срещу coco.gg се води от отдела за битка с проведената престъпност JUNALCO на Парижката прокуратура. В реализацията вземат участие специалисти от киберотряда на Националната жандармерия (UNCyber) и Националната работа за битка с измамите (ONAF), с поддръжката на командването на Министерството на вътрешните работи в киберпространството (COMCYBER-MI). Международната акция е координирана с Европейската организация за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Eurojust).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР